Pasciù de cuces

Data

18 de setember 2021

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A parlà par anpezan se dora chesta locuzion anche a ‘l di de ancuoi. I ra dora chi pi grei, che i r’à sentuda da pize, da famea, e chi pi vece, che i sà ancora ce che vorea dì. Se ra ciata anche inze i cuaderne di Agostino Girardi, el nosc Tino de Josuè, che no s’i varda mai asei, che da là vien fora duta ra otes algo de bel, de valor, da scrie e da parlà un bel anpezan. Tino el scrie che un “pasciù de cuces” ‘l é “grasso e florido, ma sciocchino”. Fosc sarae da pensà sora, da agnó che nasce sto dito. De seguro el me rua dal vecio in fora, da chi tenpe che de cuces, in Anpezo, s’in vedea poches, che mia dute i podea res cronpà, e mangare alcuantes res portaa San Nicolò, de dezenbre, con calche mandarin e poco depì, e chi pizete i ea beate.

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