Da le vegle semenze desmentiade i prodóc per piac “gourmet”

Data

14 de november 2021

Galaria retrac

Grandeza scritura

riduci dimensione font aumenta la dimensione del font

Social

FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Liron, res da capuc, fava,  pavé e fajuoi i é tournéi a vive grazie a nen progét Interreg
L é sté prejenté enchëstadì al restoránt “La Stua dei Bacagn” i prums resultac del progét Interreg Italia – Austria “Biocolalp – Recupero e riláncio de la biodiversité nte le coltivazion da mont – Na gestion sostenibola dei ourc e dei ciámp ntel Aut Agordin”, porté ennavánt dal Gal Alto Bellunese col Prescident Mimmo Da Deppo, el Diretor Adriana De Lotto e la colaborazion de Jolanda Da Deppo. El fin l é chël de tourné a valorizé la produzion dei fruc d’envalgune plánte oramei desmentiade che vigniva dourade nte la speida da nzanc per le propóne nte menù »gourmet« e tipizi dei restoránc locai. La scomenciadiva l’é stada portada ennavánt dai comuns de S.Tomesc come capofila, Valada Agordina, La Rocia e Fodom e coche perveiga i progéc Interreg, dal partner delà dal confin del comun de Assling ntel Osttirol. »L’idea - ne spiega el dotor Giuseppe Pellegrini »Bepe Gobo« che a porté ennavánt el progét auna al dotor Orazio Andrich – l’é piada da la volonté de tourné a recuperé e valorizé envalgune semenze de plánte che pò vigniva dourade nte deplù sort de speisa da vignidì. 

Deplù te la edizion stampeda dl 12 de november.

ABONAMENT 2021 70,00 € por la Talia – INFO aministrazion@lausc.it

ABO E-PAPER https://lausc.it/abonament-e-paper-la-usc-di-ladins