N pael de papacei… …ma ence pa garnele, garnetes e sgarnìjoles

Data

24 de otober 2023

Galaria retrac

Grandeza scritura

riduci dimensione font aumenta la dimensione del font

Social

FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Te sia rubrica "Paroles fora de crigna" Fabio Chiocchetti ne met dant de etres inomes de roba da magnèr, chierian de entener da olache chesta paroles les vegn, che che le s vel dir avisa e olache les vegn amò durèdes.
Chisc egn «sul fregolèr se chejea la solita speises: jufa, papacei, polenta dal gros, pultin, gnoches, menùdoi, pizarei, supa rostida…». Chest tant ne recorda Zot de Rola da Penìa.

Ma tantocant – dirà zachei – no joa a nia tor cà de sta parola veies, che ampò chisc magnères da zacan no s’i fèsc più e donca ence l’inom pel jir desmentià n’outa per dutes. Se sà ben, l vocabolèr ladin à da esser “modernisà”, miec adertura lascèr fora chisc ciapins che no disc più nia!... 

Amedit no la é coscita: valgugn de chisc inomes podessa pa amò fèr bela parbuda no demò tel VoLF, ma ence sul Menù de nesc restoranc: i ge dajessa valuta a nosc lengaz e color ‘identitèr’ a noscia gastronomia, ge volessa demò che un o l’auter de nesc bravi cheghes metessa man a nobilitèr valguna de sta speises aldò del gust da anchecondì, descheche ne à moscià apontin Cristopher Verra coi refiei da craut su l’ultim numer de “La Usc”. Del rest ciajoncìe da megol o da doucsin ciapa  oramai sche daperdut, ma più che auter i ge disc Schlutzkrapfen, opuramenter ‘mezzelune’ o ‘tortelloni’, o vèlch da coscita…

De più su La Usc stampèda de vender ai 20 de otober.