La ciola cuecena de Tropea

Data

11 de messel 2021

Galaria retrac

Grandeza scritura

riduci dimensione font aumenta la dimensione del font

Social

FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Chësc prudot tipich dla Calabria à da una na pert proprieteies positives per la sanità dla persona y dal'autra pert iel nce n aiut per passa cënt mprenditëures

La ciola cuecena ie unida mpurteda tl medieve dala Tunisia, Algeria y Grecia. La ciola cuecena de Tropea vën cultiveda tla Calabria sun la pert tirenica danter la provinzies de Vibo Valentia y Cosenza. Tl ann 2008 àla giapà la zertificazion IGP (»Indicazione Geografica Perfetta«, ndr.) per si bona cualità y si proprie­ teies n con' dla fazion per la sanità dla persona. L ie n prudot simbul dla region, che cun si passa cënt mprenditëures, crësc da ann a ann y ie for plu y plu damandeda sun l marcià.

Per la grupa dla Butëiga dl Mond,
Manuela Piazza

Deplù tla edizion atuela de La Usc di Ladins.