L formai Fodom l a otignù l prestigious recugnisciment de »presidio slow food«. La comunicazion ufiziala l’é stada fata sabeda 16 de setembre daide da la manifestazion »Chees« metuda a jì a Bra (Cn), l plù gran evént internazional dediché al formai de lat cru, metù a jì da Slow Food e la zité de Bra, daite da la conferenza »Benvenuti ai nuovi presidi dei caci«. A la manifestazion a totu pert l prescident de la lateria Cristian Grones, che l a prejenté l’azienda, la sua storia e i suoi prodoc e l malgher Gianluigi Cerretti che l a spieghé ai presenc coche ven fat l formai Fodom. Ma da ulà elo pié via l percors per rué a chëst recugnisciment? »Dut l é pié via st’isté – conta Egidio De Zaiacomo, referent de la scomenciadiva per la lateria de Renac. »Chi de Slow Flood i cheriva bacagn che laora encora chi che lori clama »prati stabili«, per porté ennavánt n progét che i a empermò envié via e che se clama apunto »I custodi dei prati stabili«.
Deplu te la edizion dl vender, 22 de setember.
L formai Fodom l deventa »presidio slow food«
Prezious recugnisciment internazional per el laour dei 8 sozi de la lateria da Renac. Egidio De Zaiacomo, referent del progét: »N formai che conta de nosta mont. La politica la dáide la vera mont«
Galaria retrac
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