L formai Fodom l deventa »presidio slow food«

Data

26 de setember 2023

Galaria retrac

Grandeza scritura

riduci dimensione font aumenta la dimensione del font

Social

FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Prezious recugnisciment internazional per el laour dei 8 sozi de la lateria da Renac. Egidio De Zaiacomo, referent del progét: »N formai che conta de nosta mont. La politica la dáide la vera mont«
L formai Fodom l a otignù l pre­stigious recugnisciment de »presidio slow food«. La comunicazion ufiziala l’é stada fata sabeda 16 de setembre daide da la manifestazion »Chees« metuda a jì a Bra (Cn), l plù gran evént internazional dediché al formai de lat cru, metù a jì da Slow Food e la zité de Bra, daite da la conferenza »Benvenuti ai nuovi presidi dei caci«. A la manifestazion a totu pert l pre­scident de la lateria Cristian Grones, che l a prejenté l’azienda, la sua storia e i suoi prodoc e l malgher Gianluigi Cerretti che l a spieghé ai presenc coche ven fat l formai Fodom. Ma da ulà elo pié via l per­cors per rué a chëst recugni­sciment? »Dut l é pié via st’isté – conta Egidio De Zaiacomo, referent de la scomen­ciadiva per la lateria de Renac. »Chi de Slow Flood i cheriva bacagn che laora encora chi che lori clama »prati stabili«, per porté ennavánt n progét che i a empermò envié via e che se clama apunto »I custodi dei prati stabili«.

Deplu te la edizion dl vender, 22 de setember.