Dancà y da na pert

Data

10 de jené 2020

Galaria retrac

Grandeza scritura

riduci dimensione font aumenta la dimensione del font

Social

FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Sta stemana aon fat doi ciacole con Valentino dall'Acqua da Col, cuogo nten ristorant a Fribourg in Svizera
La Usc Valentino, posto te prejentà n curt?
Valentino Dall'Acqua ai inom Valentino e son nasù del 1990. M'ai laureà in Geologia a Padova, ma ades faje l cuogo a Fribourg, ntel Canton Fribourg ulà che se descor todesch e franceje.

E come asto fat a ruà in Svizera?

Son ruà debota per cajo. Darè che ai ciapà la laurea son ju n Scozia a imparà l ingleje, e canche ai vidù che ilò no l eva de gran prospetive né come cuogo né come geologo, son tornà in italia per doi mesc e chel momento n amigo che vif in Svizera l m'à dit de jì a provà ilò.

Come vedie i svizeri chi che ven da fora per laurà in general, e i taliagn ntel spezifico?
No se pol generalizà. Dijon che i scomenza a te tratà a na moda normale e a ester manco razisti (parceche ilò i é saldi razisti) canche i sa che t'as studié, o che te pol portà valch al pais che no sie domà fà l manoal. Po bogna dì che mi son ntel canton franceje, ulà che i é manco ujai ai taliagn: no come n Ticino, ulà che i taliagn i ven vidui saldi mal. Mi no ai mai bù problemi, ma no l é saurì se fà dei amizi e che i te dai confidenza. Zerto i te azeta se te te comporte pulito, te rispete la lege e te laore.

Galaria retrac